Primăria Municipiului Bucureşti, prin ArCuB, organizează pe 18 septembrie 2010, cea de-a treia ediţie a festivalului Ziua Chitarelor, idee lansată în România, de către chitaristul italian stabilit în România, Corrado Sgandurra. Evenimentul va începe la ora 10.30, în sala Izvor a Teatrului Bulandra din Bucureşti, din Bd. Schitu Măgureanu, nr 1.

Întreaga zi de sâmbătă va fi dedicată chitarei moderne, ocazie cu care unii dintre cei mai renumiţi chitarişti ai momentului vor susţine câte un master class, iar seara un concert. Este vorba despre Andreas Oberg (colaborator al lui Eros Ramazzoti), Dave Martone (colaborator al lui Joe Satriani, J. Batten si Greg Howe), Jennifer Batten (chitarista lui Michael Jackson), Michael Lee Firkins (unul dintre cei mai valoroşi profesori de rock blues de la GIT, Los Angeles), Stuart Hamm (basistul celor mai importanţi chitarişti ai lumii, Joe Satriani, Steve Vai si Frank Gambale). Vor deschide concertul de seara, Damjan Pejcinoski (câştigătorul concursului ediţiei trecute), Dragiani (locul 2) şi românul Marius Pop (locul 3).

Surpriza evenimentului va fi prezenţa lui Jennifer Batten, chitarista lui Michael Jackson în turnee legendare şi una dintre femeile care au marcat muzica rock a anilor ’90, cea care a pregătit un show cu totul special pentru vizita la Bucureşti, nelăsând la o parte un reminder al colaborării sale cu regele pop-ului.

Pasionaţii de chitară vor participa şi la un concurs, în cadrul căruia vor fi oferite premii importante: producţie CD şi abonament la revista Axe (Italia) pentru toti participanţii, pedale efect Analog Sound pentru locul 3, un amplificator Blackstar pentru locul 2 şi prezenţa ca invitat special în cadrul următoarei ediţii a festivalului pentru locul 1.

Lista finaliştilor concursului se va afla pe pagina de facebook a evenimentului. (http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=101234379934877&ref=ts)

 Vă enumerăm doar câteva ţări din care vor veni oaspeţi pentru concursul festivalului: SUA, Croaţia, Bulgaria, Italia, Guatemala, Anglia, Albania şi Portugalia.

Ca şi la celelalte ediţii, intrarea la master class-uri şi recitaluri se va face gratuit, dar exclusiv pe bază de invitaţie. Pentru a putea participa la Ziua Chitarelor 3, trebuie să trimiteţi un e-mail la adresa corrado@ziuachitarelor.com, unde va sta sta la dispoziţie cu orice detalii, chitaristul italian, Corrado Sgandurra. Toate noutăţile despre Ziua Chitarelor 3 vor fi postate pe măsura ce apar pe pagina de Facebook a evenimentului.

Ca şi anul trecut, la Ziua Chitarelor va fi prezent şi Fabrizio Dado, jurnalistul şi directorul celei mai renumite reviste de profil din Italia, revista Axe, cea care a oferit un spaţiu de mai mult de 28 pagini (+ coperta)  pentru ediţia din aprilie a evenimentului.

Reamintim că a doua ediţie a Zilei Chitarelor a fost un eveniment deosebit, reunindu-i pe maeştrii Brett Garsed, Andy Timmons, Michael Angelo Batio, Greg Howe, Richard Hallebek şi William Stravato.

Intrarea este gratuită cu rezervare obligatorie.

 

www.ziuachitarelor.eu