Magicul Concert de la Sala Radio din 8 martie al unicului grup masculin acapella cu activitate neîntreruptă în cei 15 ani de la lansare –  NERI PER CASO – n-a rămas fără ecou.
 
Şi iată-i invitaţi  pe cei 6 artişti speciali recompensaţi cu 6 Discuri de Platină şi numeroase Trofee San Remo la Zilele Bucureştiului, într-un concert extraordinar pe 19 septembrie , ora 21,  în Piaţa Ateneului Român (Piaţa George Enescu).
 
Evident, artiştii care pot înlocui cu succes orice instrument cu vocea – în partituri dintre cele mai diverse (de la folclor la jazz şi de la classic la hip-hop) au pregătit pentru întâlnirea cu bucureştenii  un best of al realizărilor lor interpretative care le-au adus recunoaşterea mondială (Cel mai recent, în SUA, Premiul CARAS pentru cel mai bun album acapella –“Angoli diversi”).
 
În plus, simpaticii colaboratori ai Studiourilor Disney, se gândesc şi la câteva surprize pe care să le dedice gazdelor la aniversare.
 
Cei 6 membri ai grupului sunt fratii Ciro şi Diego Caravano, Gonzalo şi Mimi Caravano (veri cu primii) şi prietenii acestora din copilărie – Mario Crescenzo şi Massimo de Devitiis.
Numele (“Negri din întâmplare”) le-a fost pus  de un alt amic (patron de restaurant în Roma),văzându-i într-o seara pe toţi 6 la o masă îmbrăcaţi în negru (tricouri şi jeans ).
 
Începuseră să cânte deja împreună în oraşul natal ( Salerno ) când, participând la Festivalul de la San Remo 1995 cu piesa lui Claudio Mattone „Le ragazze”, stârnesc un interes de public şi presă teribil datorită manierei inedite de interpretare a cappella.
 
Albumul „Le ragazze” (1995) – continuând, pe lângă piesa laureată la San Remo alte versiuni „a cappella” după piese celebre italiene – câştiga 6 Discuri de Platină. În 1996 scot alte 2 albume: “Strumenti” (în care folosesc –în afara instrumentului VOCE – Sunete/elemente minimale precum linguri, pahare, mese, degete , palme, tălpi) şi “…so this is Christmas” ( cu preluări ale celor mai cunoscute colinde ).De asemenea, realizează coloana sonoră a filmului de animaţie “Cocosatul de la Notre Dame” în studiourile Disney. În 1999 întreprind un turneu mondial (din Asia până în America Latină). În 2002 albumul “Racolta” adună preferinţele lor muzicale (de la Bob Marley la Zucchero). În 2007 reiau colaborea cu Disney, realizând ilustraţia  originală pentru “Cartea Junglei”. Anul 2008 le aduce o nouă participare la San Remo şi un nou album: “Angoli diversi” . Extrasul single – “What a fool believes” (feat. Mario Biondi) – se situează 6 luni în top-urile italiene.

www.prom-art.ro

Vezi video