ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti – aduce Festivalul Internaţional Shakespeare la Bucureşti

 

Între 30 aprilie şi 2 mai, publicul bucureştean are şansa de a vedea Hamlet, Romeo şi Julieta şi Orô De Otelo, în viziunea a trei mari regizori contemporani.

 

Rusul Nikolay Kolyada este renumit pentru creaţiile sale provocatoare. Hamlet-ul său, rătăceşte într-o lume primitivă, în care guvernează instinctele animalice. Un spectacol despre demonii lumii moderne, pe care regizorul împreună cu teatrul care îi poartă numele l-a prezentat pe toate scenele mari ale lumii.

 

Lituanianul Oskaras Koršunovas, unul dintre cei mai premiaţi regizori contemporani, revine la Bucureşti cu un spectacol despre care s-a vorbit mult. Romeo şi Julieta al său vorbeşte despre tradiţiile rigide care creează conflict, păstrând vie ura. „Acesta este un principiu aplicat tot mai des – pentru a întări o comunitate, căutăm duşmani în afara ei”, spune Koršunovas. „Doar iubirea ne poate arăta că în esenţă nu există conflict între clanuri”, adaugă el.

 

Orô De Otelo sub forma unui ceremonial dansat, în care povestea lui Shakespeare şi muzica operei lui Verdi se combină cu ritmurile afro-braziliene, este propunerea lui Eugenio Barba. Regizor pentru care teatrul este expresia simbolică a unei comunităţi. Creator de şcoală teatrală, Barba va susţine împreună cu actorii săi şi o demonstraţie la Sala ArCuB, cu tema Text, Acţiune, Relaţii, deschisă publicului larg.

 

Teatrul Odeon – Sala Majestic, Teatrul Bulandra – Sala Liviu Ciulei şi Sala ArCuB vor fi gazdele ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional Shakespeare la Bucureşti celebrând astfel un fragment din istoria teatrului contemporan – trei viziuni moderne ale pieselor Marelui Will, care ne pun faţă în faţă cu noi înşine.

 

Biletele pot fi achiziţionate începând din data de 23 aprilie. Detalii bilete

Vezi programul Festivalului Shakespeare la Bucuresti aici.