În seara de 31 mai, de la ora 18.00, scena ARCUB găzduieşte, în calitate de partener, unul dintre concertele festivalului Green Hours City JAZZ FEST, aflat deja la a VI-a ediţie. Devenit un reper în agenda culturală a Bucureştiului, Green Hours CITY JAZZ Fest are loc în perioada 29 mai – 1 iunie, în următoarele 4 locaţii: Clubul Ţăranului, Sala Berlin, Control Club şi Sala ARCUB.

 

Prin acest eveniment, Clubul Green Hours marchează aniversarea a 20 de ani de existenţă.

 

Timp de patru zile, iubitorii de muzică sunt invitaţi să participe la 12 concerte ale unora dintre cele mai valoroase trupe ale jazz-ului european, alături de nume importante de muzicieni români din zone diferite ale acestui gen muzical, specific pentru varietatea sa.

 

Seara de 31 mai este dedicată cu precădere doamnelor, dar şi unei premiere în peisajul concertistic bucureștean: prezenţa vocalistei Cæcilie Norby din Danemarca, în duo cu marele violoncelist și contrabasist suedez Lars Danielsson.

 

Cæcilie Norby este una dintre cele mai importante personalităţi muzicale din Danemarca. În Europa a fost printre primii care au contribuit la formarea unui pod între spectatorii de jazz și cei orientați spre rock. A lansat patru dintre cele nouă albume care-i poartă semnătura la prestigioasa casă de discuri Blue Note Records, i-au fost decernate numeroase premii, iar albumele ei se vând în milioane de exemplare în Europa, SUA, Japonia sau Africa de Sud.

 

Lars Danielsson cântă la violoncel, contrabas şi electric upright bass, fiind unul dintre cei mai că̆utati compozitori şi muzicieni de jazz europeni. De-a lungul anilor, el a colaborat cu nume ca: Bobo Stenson, Jon Christensen, Jack DeJohnette, Mike Stern, Xavier Desandre Navarre, Leszek Możdżer, Viktoria Tolstoy, Charles Lloyd, Nils Petter Molvaer, Caecilie Norby, Billy Hart, Zohar Fresco sau John Scofield. Cu un sound inimitabil ce provine din educația sa de muzică clasică̆, melodic, cald, încântător, în acelaşi timp cu un groove puternic, intens cultivat şi recognoscibil, Danielsson este unul dintre cei mai influenţi contrabasişti ai lumii. Oscilează̆ între melodicitate şi atractiv, interferate cu un simțământ aparte pentru sunet şi aranjamente.

 

Line-up-ul Green Hours City JAZZ FEST – 6 cuprinde și alte nume extraordinare precum Stefano Battaglia(IT), Troyka (UK), Colin Vallon Trio (CH), Daerr-Bica-Görlich (DE/PT), Nostalgia 77 (UK), Maria Răducanu (RO) — într-o colaborare inedită, în premieră mondială, cu contrabasistul portughez Carlos Bica şi cu pianistul german Carsten Daerr, Vlaicu Golcea (RO) sau Iordache (RO).

 

Biletele se pot achiziționa de la Casa de bilete ARCUB sau online de pe bilete.arcub.ro.

Articole recente