Tema: Femeile din umbra creatorilor celebri 

Invitat special: Aurora Liiceanu

Moderator: Virginia Costeschi

Moment muzical: Matei Ioachimescu

Joi, 27 martie, ora 20.00

Luna martie a devenit un simbol al feminităţii. De aceea, în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului Trialoguri la ARCUB, care va avea loc joi, 27 martie, de la ora 20.00, la Ceainăria ARCUB, femeia este pusă sub lumina reflectoarelor.

Un vechi proverb oriental spune că, dacă un bărbat iubeşte o femeie, aceea este slăbiciunea lui, iar dacă o femeie îl iubeşte pe un bărbat, aceea este puterea lui. Cât adevăr există în spatele acestor cuvinte, ne va dezvălui invitata specială a serii, doamna Aurora Liiceanu, cel mai cunoscut psiholog autohton şi una dintre mai iubite autoare publicate în ultimii ani în România. La o ceaşcă de ceai, printre acordurile delicate ale flautului lui Matei Ioachimescu, Aurora Liiceanu şi Virginia Costeschi, cunoscut editor şi blogger cultural, vor scoate la iveală detalii interesante despre viaţa şi personalitatea unor femei al căror destin s-a împletit cu cel al câtorva dintre creatorii culturii universale. Este vorba despre doamne precum Hadley Hemingway, Zelda Fitzgerald, Nora Joyce, Emma Jung, Vera Nabokov, Frida Kahlo şi Martha Freud.

Lansat în februarie 2014, Trialoguri la ARCUB este un eveniment care a reintrodus în agenda comunităţii bucureştene obiceiul conversaţiilor culturale, pe un ton prietenos. Întâlnirile între public şi invitaţi au loc de două ori pe lună, în serile de joi. Proiectul a debutat cu o întâlnire reuşită cu scriitorul Mircea Cărtărescu, moderată de criticul şi scriitorul Marius Chivu, şi a continuat cu o seară plină de istorisiri picante, asigurată de poetul Mircea Dinescu şi de jurnalistul cultural Matei Martin. În serile de joi din aprilie şi mai, cei care îndrăgesc evenimentul Trialoguri la ARCUB se vor putea întâlni cu Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Tiberiu Soare şi Gabriela Adameşteanu

Accesul la eveniment se face în baza unui bilet de intrare în valoare de 25 lei, care poate fi achiziţionat de la Casa de Bilete ARCUB, din Str. Batişte nr. 14.