Luni, 30 aprilie, ora 19.00 ArCuB aduce la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, spectacolul Hamlet în regia lui Nikolay Kolyada. Spectacolul, prezentat de Kolyada Theatre din Ekaterinburg (Rusia), va avea loc la Teatrul Odeon, sala Majestic. 

 

Distribuţia:

CLAUDIUS, rege al Danemarcei – Anton Makushin

HAMLET, fiul fostului rege şi nepotul actualului rege – Oleg Yagodin

GERTRUDA, regină a Danemarcei şi mama lui Hamlet – Irina Ermolova

POLONIUS, şambelanul curţii –Sergey Kolesov

LAERTES, fiul lui Polonius –Evgeny Chistyakov

OFELIA, fiica lui Polonius –Vasilina Makovtseva

HORAŢIO, prietenul şi confidentul lui Hamlet – Alexander Kuchik

ROSENCRANTZ – Konstantin Itunin

GUILDENSTERN – Sergey Rovin

FANTOMA tatălui lui Hamlet –Nikolay Kolyada

OSRIC – Ilya Belov

UN PREOT – Alexander Vakhov

ACTOR REGE – Sergey Fedorov

ACTOR REGINĂ – Vera Tsvitkis

GROPARI – Oleg Bilik, Alexander Sysoev

NOBILI, DOAMNE, OFIŢERI, OŞTENI,MARINARI, SOLI, SUITĂ – Svetlana Kolesova, Alisa Kravtsova şi toţi actorii din distribuţie

  

Durata: 3h (cu pauză)

 

Misterul vieţii şi inevitabilitatea morţii pot paraliza voinţa şi mintea omului, sau dimpotrivă, îl fac să-şi trăiască o viaţă alertă, cu o forţă dublă, să-şi stabilească standarde morale stricte sau să nască o societate lipsită de morală.

 

În Hamlet-ul lui Nikolay Kolyada, Danemarca trăieşte după reguli de o moralitate îndoielnică şi de o frumuseţe precară, în care este ridicol să vrei să deosebeşti binele de rău, iar omul este mânat doar de instincte primare.

 

Hamlet-ul lui Kolyada nu poate fi învinovăţit de indecizie şi slăbiciune. Hamlet este victima.

Prinţul danez interpretat de Oleg Yagodin este torturat de destin. Neajutorat, într-o lume lipsită de sens şi de conştiinţă. Regizorul îl aruncă pe tragicul prinţ într-o societate primitivă în care guvernează instinctele animalice. Contrastele scot la lumină demonii lumii moderne. Kolyada este renumit pentru creaţiile sale provocatoare. Personajele sale din Hamlet sunt nişte bestii care abia articulează vorbirea umană.

 

Ni se pune o întrebare simplă: A existat vreun progres de pe vremea epocii de piatră?


 

Biletele pentru spectacolul Hamlet pot fi achiziţionate la preţul de 42.40 lei (Categoria I), 21.20 lei (Categoria II – numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete a Teatrului Odeon.


 Detalii bilete