B-FIT IN THE STREET! – FESTIVAL DE TEATRU DE STRADĂ

28.05.2009-31.05.2009

Anul acesta vom organiza cea de-a doua ediţie a Festivalului „B-FIT in the Street!” care va reuni importante companii de teatru de stradă din Europa şi care îşi propune să transforme din nou Bucureştiul, pentru câteva zile într-un spaţiu urban viu şi plin de culoare, destinat exprimării artistice libere şi creative.  Evenimentul va aduce în centrul capitalei parade alegorice, spectacole, instalaţii suspendate, concerte în aer liber şi petreceri interactive.

 

CIȘMIGIUL COPIILOR

31.05.2009

Evenimentul se va desfăşura duminică 31 mai, între orele 10,00 şi 20,00, în Parcul Cişmigiu, transformat pentru o zi într-un loc magic, în care îşi dau întâlnire poveştile, teatrul, muzica, dansul şi jocul. Printre baloane, confetti, coifuri, trompete, clovni şi chipuri pictate ne întoarcem cu toţii la copilărie şi ne bucurăm de momente artistice şi de divertisment, de spectacole de stradă, concerte, animaţie, ateliere de creaţie, jocuri şi concursuri.

 

STAGIUNEA ESTIVALĂ MUZICALĂ

1.06.2009

Concertele Stagiunii Estivale Muzicale găzduite de chioşcul din Cişmigiu adună de opt ani încoace, la fiecare sfârşit de săptămână un număr mare de iubitori ai muzicii (peste 150 de persoane sunt prezente la fiecare concert). Uneori se dansează, câteodată se fredonează şi de fiecare dată se aplaudă. Cum publicul s-a obişnuit deja cu prezenţa muzicii în parc, vom continua şi în această vară tradiţia din Grădina Cişmigiu.  

 

bUCHAREST MUSIC FILM FESTIVAL

17.06.2009-21.06.2009

 

Cea de-a patra ediţie a unei inţiative care s-a bucurat de mare succes în ediţiile anterioare. Manifestarea va avea loc tot în Piaţa George Enescu, în faţa fostului restaurant Cina, lângă Ateneul Român, zilnic între orele 11,00-23,00. Zona va fi transformată într-o oază de verdeaţă, cu flori, gazon şi terase elegante, în jurul celor câteva sute de locuri pe scaune, toate oferite iubitorilor muzicii clasice.

Amenajarea locaţiei presupune o scenă de 10m x 12m, un ecran de 8m x 6m şi amplasarea a 600 de scaune. Pe structura similară proiectelor din 2006 – 2008 vor avea loc proiecţii de filme (înregistrări ale unor concerte internaţionale) precedate de scurte recitaluri live ale unor artişti români. Intrarea va fi liberă pe toată perioada festivalului.

 

ZILELE BUCUREŞTIULUI – 550 DE ANI DE LA PRIMA ATESTARE DOCUMENTARĂ A CAPITALEI

12.09.2009-20.09.2009

ArCuB organizează în cadrul evenimentului aniversar Zilele Bucureştiului 2009 seria manifestărilor dedicate celor 550 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei.

Programul va debuta în data de 12 septembrie, la ora 20.30, în Piaţa Constituţiei, cu un spectacol multimedia, care combină efectele vizuale sincronizate cu coregrafii de grup pe muzică special aleasă, într-un amplasament scenotehnic de mari dimensiuni.

 

Show-ul de lasere, efecte pirotehnice şi proiecţii video va fi însoţit de recitaluri ale celor mai importanţi solişti români precum: Marcel Pavel, Monica Anghel, Corina Chiriac, Nelu Ploieşteanu, Gabriel Cotabiţă, Andra, Oana Sârbu, Paula Seling, Doina Spătaru, Alexandru Arşinel, Maria Buză, Silviu Biriş, Maia Morgenstern, Dumitru Rucăreanu, Aurelian Temişan, George Nicolescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Gheorghe Zamfir acompaniaţi live de o orchestră condusă de Ionel Tudor.

Conceptul spectacolului are la bază un scenariu care îşi propune să traverseze istoria oraşului Bucureşti, fiecare secvenţă fiind marcată de lumini, coregrafie, costume şi efecte vizuale.

 

NOAPTEA ALBĂ A BUCUREȘTIULUI

19.09.2009, BUCUREȘTI

Din 2007 Bucureştiul a devenit membru al Clubului Nopţilor Albe ale Europei alături de Roma, Madrid, Paris, Bruxelles şi Riga. Succesul înregistrat în 2002 de evenimentul Noaptea Albă a Parisului a antrenat şi alte metropole europene în organizarea propriilor nopţi albe în care sărbătoarea generală se instalează pentru o noapte pe străzile capitalei. 

A treia ediţie a Nopţii Albe a Bucureştiului se va încheia chiar de ziua oraşului. Printe altele, teatrele şi muzeele vor fi deschise iar publicul bucureştean va putea savura câteva creaţii artistice internaţionale de excepţie. 

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU

31.11.2009-08.12.2009

 

 

O radiografie a stagiunii teatrale a anului anterior, care pe durata a două săptămâni aduce cele mai reprezentative montări din Bucureşti şi din ţară în faţa publicului capitalei. De acum doi ani a existat şi o participare internaţională. Manifestarea este structurată pe mai multe module, acoperind toate tipurile de spectacol şi oferind în plus expoziţii de scenografie, întâlniri cu presa, lansări de carte, dezbateri între specialişti. Aproape toate sălile de teatru din oraş sunt implicate în proiect.

CRED îN MOȘ CRĂCIUN

18.12.2009-27.12.2009

Pentru al optulea an consecutiv vom sărbători Crăciunul în stradă, dând mai multă strălucire acestui moment. În jurul Bradului împodobit copiii şi adulţii vin cu inima deschisă la întâlnirea cu Moşul Drag şi Bun. Nu lipsesc îngeraşi, cerbi, pinguini, oameni de zăpadă, personaje de poveste, într-un spaţiu creat de scenografii  noştri (decor – căsuţe şi concept Brad). Un târg cu bunătăţi pentru părinţi şi copii sporeşte farmecul evenimentului nostru. În fiecare zi a perioadei menţionate, pe scenă evoluează colindători, trupe de teatru, coruri laice şi religioase precum şi numeroşi solişti îndrăgiţi.

REVELION 2009-2010

31.12.2009

Încercăm şi anul acesta să rămânem în topul spectacolelor din noaptea noului an. Pe lângă tradiţionalul show de lasere, efectele speciale şi iluminatul arhitectural surprizele nu vor întârzia să apară. Renumiţi artişti vor susţine concerte pentru public iar punctul culminant al spectacolului îl va reprezenta din nou ora 0, cu speech-ul oficial şi momentul pirotehnic.