Starred Up, o dramă intensă despre viața din penitenciare

Descoperă lumea de dincolo de gratii într-o nouă ediție CineȘoc: miercuri, 20 mai, începând cu ora 19.00, iubitorii de cinematografie de calitate sunt așteptați la Sala ARCUB din strada Batiște nr. 14. Filmul lunii mai este tulburătorul Starred Up (2013), o dramă intensă și convingătoare despre viața din penitenciare.

Regizat de David Mackenzie, Starred Up prezintă situația nefericită a lui Eric (Jack O’Connell), un adolescent furios și exploziv, care este mutat într-o închisoare pentru adulți din cauza comportamentului său agresiv și violent. Odată ajuns în interiorul penitenciarului, Eric își găsește nașul în persoana tatălui său înstrăinat, Neville (Ben Mendelsohn). Considerat a fi printre cele mai provocatoare filme independente despre viața din închisoare, Starred Up este brutal într-un mod poetic, bucurând-se de apreciere din partea marilor festivaluri de film (Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival, BAFTA Awards).

Proiecția din luna mai va fi completată de prezența Iuliei Rugină, regizorul filmului Love Building. Momentan implicată în producția unui documentar despre cea de-a doua ediție a proiectului Filme după gratii – proiecții în penitenciare, care are ca scop promovarea filmului românesc în rândul persoanelor private de libertate, regizorul va vorbi despre impactul acestui proiect în închisorile românești.

CineȘoc este un eveniment marca ARCUB, care transformă lunar sala de spectacole din Batiște 14 într-o sală de proiecție cinematografică. Programul urmărește să devină o alternativă la filmul de mall și, în același timp, o completare a ofertei existente deja în sălile independente din Centrul Bucureștiului.

Selecția nu ține cont de vârsta filmelor propuse, ci mai ales de calitatea lor, iar toate vor avea în comun caracterul provocator al subiectelor abordate.

Filmele sunt proiectate în versiune originală, cu subtitrare în română.

Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batiște nr. 14). Prețul unui bilet este de 10  lei.